online verzekeringen

Motorverzekering

 • Seizoenendekking
 • Helm en kleding standaard meeverzekerd
 • Standaard pechhulp dekking
Bereken mijn premie

Dekking

Op een zomerdag een tour maken met de motor. Rijden door de buitenlucht, langs een mooie omgeving en nooit in de file. Toch zit een ongeluk met de motor in een klein hoekje. Te hard lang auto’s tijdens de file of te hard door de bocht waardoor u in botsing komt met een ander voertuig kunt u zomaar overkomen. Een motorverzekering biedt dekking tegen de gemaakte kosten die de andere partij heeft. U bent verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) te hebben, anders bent u strafbaar.

Een WAM-verzekering dekt de financiële gevolgen waarvoor u aansprakelijk bent veroorzaakt met een motorrijtuig. U bent met een motorverzekering gedekt tegen zowel materiële schade als letselschade.

U bent met een WAM-verzekering niet verzekerd voor schade aan uw eigen motorrijtuig. U kunt uw verzekering uitbreiden met Beperkte Casco of een Volledige Casco. Een beperkte cascomotorverzekering dekt de kosten van de schade door brand, storm of bliksem. Of als uw motor wordt gestolen.

Met een volledige cascomotorverzekering bent u verzekerd voor de eerder genoemde eigenschappen, maar ook voor de schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw motor. U bent ook verzekerd in geval van vandalisme.

De 3 verschillende dekkingen:

Aansprakelijkheid

De Wettelijke Aansprakelijkheid of WA-verzekering is een verplicht deel in de motorverzekering. Deze verzekering dekt schade die u met de motor aan personen of zaken toebrengt. Ook geeft het recht op zekerheidsstelling en hulp in noodgevallen. Deze dekking voldoet aan alle eisen die de W.A.M. (Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen) stelt. Het verzekerde bedrag voor schade aan personen is € 5.600.000,- (voor 01-01-2012 € 5.000.000,-) per gebeurtenis, ongeacht het aantal slachtoffers. Voor schade aan zaken is dit € 2.500.000,- per gebeurtenis.

Beperkt casco

Naast de standaard WA-verzekering, wordt er met Beperkt casco een uitkering verleend bij schade of verlies van de motor door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm, hagel en transport. Het eigen risico bedraagt standaard € 150,-. Als uw motor in een van de grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht) of Limburg wordt gestolen, dan is het eigen risico € 450,-. Dit kan worden verlaagd als de motor is voorzien van minimaal een klasse 1 SCM goedgekeurd anti-diefstalsysteem.

Volledig Casco

All Risk (of Volledig casco) biedt nog meer dekking dan Beperkt casco. Het is een complete dekking waarbij de motor ook verzekerd is tegen schade door botsen, slippen, te water/ van de weg geraken en vandalisme.

Meer kenmerken van onze motorverzekering

Nieuwe motor

Indien u voor een nieuwe motor een motorverzekering afsluit bieden wij u een 1 jaar nieuwwaarderegeling. In dit geval krijgt u als uw motor wordt gestolen of hij is total loss de nieuwwaarde uitgekeerd. U kunt ook kiezen voor een 3 jaar nieuwwaarderegeling. Na verloop van dit termijn profiteert u van een aantrekkelijke afschrijvingsregeling.

Gebruikte motor

U krijgt standaard de dagwaarde vergoed bij diefstal of total loss. U kunt hier ook profiteren van een 3 jaar regeling, alleen gaat de regeling in dit geval over de aanschafwaarde. Hiermee vergoeden wij tot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde.

Helm en kleding

Met de motorverzekering is uw helm en kleding standaard meeverzekerd.

Accessoires

Vanaf de dekking Beperkte Casco is uw accessoires standaard meeverzekerd in uw motorverzekering. De maximale vergoeding die u kunt krijgen is 10% van de waarde waarvoor uw motor is verzekerd.

Pechhulp

Indien u een Beperkte of een Volledige Casco motorverzekering heeft is de dekking voor pechhulp standaard meeverzekerd.

Rechtsbijstand en ongevallen opzittendenverzekering

Deze verzekeringen kunt u apart meeverzekeren bij uw motorverzekering.

We bieden u verder nog een rechtsbijstanddekking aan, en een ongevallenverzekering voor opzittenden.

Om nog 1 keer samen te vatten, wij bieden u de volgende voordelen:

 • Bij nieuwe motoren en casco dekking standaard eerste jaar 100% van de nieuwwaarde terug bij total loss
 • Helm en kleding standaard mee- verzekerd
 • Accessoires bij de casco dekking standaard meeverzekerd tot 10% van de verzekerde waarde
 • Standaard pechhulp dekking
 • Op elk moment zelf uw dekking uitbreiden of inkorten

Klantbeoordelingen

lamber

gemakkelijk via internet na te kijken...

Bouwman

Verzekering pas afgesloten...

loe coninx

lekker makkelijk en duidelijke site...

Nel Noordzij

Redelijk, niet mijn favoriet van afhandelen...

Dirk van der Bij

Ik heb via de website een autoverzekering afgesloten....

D. Veenhoven

Verlagen premie autoverzekering...

Rosenthal

Ik ben tevreden met de communicatie van witgeld en de afhandelingen van zaken....

Mike

Eenvoudig om een verzekering af te sluiten...

Guido

Afsluiten auto verzekering...

arie

Nog geen ervaring, heb namelijk nog geen schades gereden. (Wilde ik graag ook zo houden! )...

Gietel

Via independer bij jullie ingeschreven...

mark

geslaagd met het vinden van een "vooralsnog" betrouwbare verzekeraar binnen het budget...

H,Mellaart

Snel en accuraat!...

Nico Westerhoven

De beste reisverzekering,met de meeste dekking,en de laagste premie,en gratis annuleringsverzekering. vertel het aan iedereen,heb al heel wat klanten voor u gemaakt....

Erik Fleur

Ik heb mailcontact gehad bij het afsluiten van 2 autoverzekeringen. Vooral de oplossing voor het 2e auto verhaal is prima bevallen. Top!...

Richard

Snel en goedkoop AVP af te sluiten....

yashar ligtermoet

best goed . bedankt voor de service...

H.Glijn

Heb al diverse verzekeringen lopen bij Witgeld. Afkloppend, nog niet en ervaring opgedaan met schadeafwikkeling (ik hou dat zo graag :) ) Bij vragen krijg ik snel contact bellend of per chat, altijd klantvriendelijk, snel en compleet. Ondanks de online verzekering krijg ik altijd het gevoel dat men mij direct wil helpen en adviseren. Merk geen ver...

Henk

Beste premie en voorwaarden....

Veenstra

Gewoon GOED...

Linda Vermue

Goed...

W.P. van Dam

Goed, kort en bondig....

Jager

2 autoverzekeringen via Witgeld...

Niels Borneman

Online afgesloten, één keer telefonisch overgesloten toen ik een andere auto kocht. Dus eigenlijk heel weinig contact gehad. Het oversluiten ging uitstekend....

J Klaver

direct to the point geen grote verhalen gewoon lage premies...

Metz

Nog geen...

Van den berg

Goed Duidelijk Vriendelijk aan de telefoon...

Peter

Uitstekend...

Helma Kuijper

Doordat de schadevrije jaren nog niet op Roy data stonden, heb ik een maand teveel premie betaald. Een telefoontje en alles werd geregeld. Binnen no-time het teveelbetaalde geld terug op mijn rekening. Netjes hoor....

Innerchanges

Prettig en alles direct geregeld...

Hans.Blokker

geen ervaring...

Danny Smit

Goed, makkelijk via internet en mail...

j.m.wolbers

tot nu toe goed...

Veelgestelde vragen

Jaardekking

Indien u voor deze verzekerde periode kiest bent u gedurende het hele jaar verzekerd.

Zomerdekking

Als u de motor uitsluitend in de zomer gebruikt krijgt u op de dekkingsvormen WA en Volledig Casco een aanzienlijke korting. Gedurende de (officiële) wintertijdperiode blijven de stallingrisico’s als brand en diefstal uiteraard gewoon wel gedekt. Het zomertijdtarief is zo’n 25% goedkoper dan de jaardekking.
Zomer: Is de periode van het jaar waarin de klok ten opzichte van de tijd gedurende de rest van het jaar zestig minuten (60 minuten) vooruit wordt gezet (in 2010 is dit van 28 maart tot 31 oktober).

Winterstop

Als u toch wat langer doorrijdt in de herfst en wat eerder opstapt in het voorjaar kunt u ook kiezen voor winterstop waarbij de winterstopperiode loopt van 1 december tot 1 maart. De overige dekkingen zoals brand, diefstal blijven gedurende het gehele jaar van kracht. Zie ook de voorwaarden De korting bedraagt dan 15%.

Aantal aantoonbare schadevrije jaren

U kunt de opgebouwde schade vrije jaren van uw auto of uw motor gebruiken, voor het bepalen van uw Bonus Malus korting (het maakt niet uit bij welke maatschappij deze is verzekerd).

Belangrijk!

Indien u nog geen schadevrije jaren heeft opgebouwd met een motorverzekering, dan kunt u de schadevrije jaren van uw lopende autoverzekering hier opgeven.

De schadeverzekering voor opzittenden (SVO) dekt alle schade die de bestuurder en de opzittenden lijden als gevolg van een aanrijding. Dat kan personenschade (letselschade) zijn, maar ook zaakschade (materiële schade). Het dekt niet de schade aan het motorrijtuig zelf. Aansprakelijkheid is geen vereiste voor een uitkering.

Voorbeeld: Kees rijdt op zijn motor met zijn buurman Jan als medepassagier naar de handboogclub. Onderweg rijdt hij tegen een boom. Kees en Jan raken ernstig gewond (letselschade).
De WA-verzekeraar betaalt de letselschade van Jan(opzittende). De letselschade van Kees valt erbuiten. Het is geen schade aan derden, lees: schade veroorzaakt aan anderen dan de veroorzaker. Kees kan zichzelf nu eenmaal niet aansprakelijk stellen. Echter: de SVO betaalt de letselschade van Kees wel!!! Aansprakelijkheid is bij de SVO immers geen vereiste.

Niet geaccepteerd worden:

 • Cross- of trialmotor;
 • Kenteken niet Nederlands of handelaarsnr. (HF, FH, HA), grijs;
 • Verhuur, koeriers of bezorgers;
 • Deelname aan snelheids- en/of behendigheidsritten (bijv. motorcross, speedway, etc.);
 • Rijles.

Indien geen van deze situaties als hierboven vermeld van toepassing is vult u “Recreatief/Normaal” gebruik in.

Hieronder treft u voorbeelden aan bij welke categorie uw motor is ingedeeld.

Cruiser – Chopper

Aprilia: Moto 6.5
BMW: R 1200 C
Harley Davidson: Alle modellen.
Honda: Goldwing en Shadow modellen, F-6
Kawasaki: VN Classic, Drifter en Mean Streak modellen
Suzuki: Intruder modellen
Triumph: Bonneville en Thunderbird
Yamaha: XV Wild Star en Drag Star modellen

Touring – All Road

Aprilia: Pegaso 650 en ETV 1000 CapoNord
BMW: Alle GS modellen, R 1150 RT en K 1200 LT
Honda: STX Pan European, Deauville, Varadero
Kawasaki: GPZ en GPR modellen
Moto Guzzi: Alle California modellen
Suzuki: V-Strom 1100
Triumph: Sprint ST, Tiger, Trophy 1200
Yamaha: FJR 1300, XJ Diversion modellen, TDM 900, XT modellen, TW 125

Sport – Sport & Touring – Street (naked bikes)

Aprilia: RST 1000 Futura, SL 1000 Falco
BMW: R 1100 S en alle RS modellen, R 1150 R en F 650 CS
Buell: Alle modellen
Honda: CBR 600 modellen, VFR modellen, CB modellen
Kawasaki: ZRX modellen, ZZR modellen, ZX 6R, W 650
Moto Guzzi: Le Mans
Suzuki: GSX-R 600, GSX 1400
Suzuki GS 500 E
Triumph: Daytona 955, Speed Four en Triple, Sprint RS en TT 600
Yamaha: YZF-R 6, YZF 600 R Thundercat, FZS Fazer modellen, XJR 1300, BT 1100 Bulldog

Super Sport:

Aprilia: Alle RS modellen, RSV Mille en R
Ducati: alle modellen
Honda: VTR 1000-SP1+2, CBR 900 RR
Kawasaki: ZX 7, 9 en 12 R
Suzuki: GSX-R 750 en 1000, Hayabusa 1300
Yamaha: YZF-R1

Voorwaarden

Voorwaarden motorverzekering