online verzekeringen

Opstalverzekering

  • Op maat bepaalde dekking
  • Extra uitgebreide dekking
Bereken mijn premie

Meer info

De verzekering voor uw koophuis. Een opstalverzekering is één van de belangrijkste particuliere verzekeringen die er is. Wat is er immers belangrijker dan de plek waar u uw leven heeft opgebouwd of aan het opbouwen bent? Een ongeluk is zo gebeurd. De gevolgen kunnen ver strekkend zijn wanneer u deze risico’s niet afdekt.

Wat voor risico’s? Stel dat uw waterbed lek raakt, uw aquarium breekt , of de bliksem in slaat. Om uw koophuis goed te verzekeren tegen dit soort gevallen sluit u een opstalverzekering af. Deze verzekering wordt ook wel “Woonhuisverzekering” genoemd.

Garantie tegen onderverzekering

Uiteraard hoopt iedereen dat de verzekering voor z’n woonhuis nooit aangesproken hoeft te worden, mocht dat onverhoopt wel een keer nodig zijn, dan wilt u dat u uw (financiele) schade vergoedt krijgt. Het is dan van belang dat u uw woning voor de juiste waarde verzekert. In geval van totaal verlies is de “herbouwwaarde” van een woning het maximale bedrag dat u hoeft te verzekeren (meer schade kunt u niet lijden).

Verzekert u uw woning tegen een lagere waarde, dan bent u onderverzekert. In geval van schade zal er dan naar rato worden uitgekeerd. Verzekert u uw woning tegen een hogere waarde, dan bent u oververzekert. In geval van schade zal er slechts de maximaal geleden schade worden uitgekeerd. (het “indemniteitsbeginsel”) en u betaalt onnodig een te hoge premie.

Om de herbouwwaarde van uw woonhuis te kunnen bepalen, heeft het verbond van verzekeraars een “Herbouwwaardemeter” opgesteld. Op basis van een (uiteraard naar waarheid) ingevulde en ondertekende herbouwwaardemeter, verleent de verzekeraar garantie tegen onderverzekering. De herbouwwaardemeter kan voor de meeste woningen gebruikt worden, alleen voor monumentale panden en grote villa’s is deze bepaling niet geschikt.

De bouwkosten per kubeke meter is de basis voor deze berekening, daarnaast kan het afwerkingsniveau en het type fundering de herbouwwaarde verhogen of verlagen.

Koophuis of huurhuis?

Heeft u een koophuis, dan hebben we een opstalverzekering voor uw huis en een inboedelverzekering voor de spullen in uw huis.
Heeft u een huurhuis? Dan voldoet een inboedelverzekering.

Voordelen

Schadeafhandeling beoordeeld met 5 sterren

Onze schadeafhandeling is recent beoordeeld met 5 sterren. Vooral de snelheid en de klantvriendelijkheid waarmee de schades werden afgewikkeld vielen in goede smaak.

Wijzig uw dekking online

U kunt uw dekking van uw opstalverzekering altijd online wijzigen via het Mijn WitGeld dossier.

Online opstalverzekering afsluiten

Bij WitGeld.nl kunt u online uw opstalverzekering afsluiten. Zodra u uw opstalverzekering online afsluit start uw dekking meteen, wanneer u als ingangsdatum vandaag heeft ingevuld. U kunt de verzekering uiteraard ook in de toekomst in laten gaan.

Heldere voorwaarden

De voorwaarden van onze opstalverzekering zijn op een heldere manier geschreven.

Dekking

Met de opstalverzekering van Witgeld.nl bent u meteen gedekt en heeft u, als u daar voor kiest, garantie tegen onderverzekering. U kunt dus met een gerust hart de verzekering afsluiten. Wilt u de verzekering maar voor een korte periode? Dat is ook géén probleem.

Andere voordelen

Bij ons geen poliskosten en Jaarlijkse indexering volgens CBS.

Veelgestelde vragen

Klantbeoordelingen

lamber

gemakkelijk via internet na te kijken...

Bouwman

Verzekering pas afgesloten...

loe coninx

lekker makkelijk en duidelijke site...

Nel Noordzij

Redelijk, niet mijn favoriet van afhandelen...

Dirk van der Bij

Ik heb via de website een autoverzekering afgesloten....

D. Veenhoven

Verlagen premie autoverzekering...

Rosenthal

Ik ben tevreden met de communicatie van witgeld en de afhandelingen van zaken....

Mike

Eenvoudig om een verzekering af te sluiten...

Guido

Afsluiten auto verzekering...

arie

Nog geen ervaring, heb namelijk nog geen schades gereden. (Wilde ik graag ook zo houden! )...

Gietel

Via independer bij jullie ingeschreven...

mark

geslaagd met het vinden van een "vooralsnog" betrouwbare verzekeraar binnen het budget...

H,Mellaart

Snel en accuraat!...

Nico Westerhoven

De beste reisverzekering,met de meeste dekking,en de laagste premie,en gratis annuleringsverzekering. vertel het aan iedereen,heb al heel wat klanten voor u gemaakt....

Erik Fleur

Ik heb mailcontact gehad bij het afsluiten van 2 autoverzekeringen. Vooral de oplossing voor het 2e auto verhaal is prima bevallen. Top!...

Richard

Snel en goedkoop AVP af te sluiten....

yashar ligtermoet

best goed . bedankt voor de service...

H.Glijn

Heb al diverse verzekeringen lopen bij Witgeld. Afkloppend, nog niet en ervaring opgedaan met schadeafwikkeling (ik hou dat zo graag :) ) Bij vragen krijg ik snel contact bellend of per chat, altijd klantvriendelijk, snel en compleet. Ondanks de online verzekering krijg ik altijd het gevoel dat men mij direct wil helpen en adviseren. Merk geen ver...

Henk

Beste premie en voorwaarden....

Veenstra

Gewoon GOED...

Linda Vermue

Goed...

W.P. van Dam

Goed, kort en bondig....

Jager

2 autoverzekeringen via Witgeld...

Niels Borneman

Online afgesloten, één keer telefonisch overgesloten toen ik een andere auto kocht. Dus eigenlijk heel weinig contact gehad. Het oversluiten ging uitstekend....

J Klaver

direct to the point geen grote verhalen gewoon lage premies...

Metz

Nog geen...

Van den berg

Goed Duidelijk Vriendelijk aan de telefoon...

Peter

Uitstekend...

Helma Kuijper

Doordat de schadevrije jaren nog niet op Roy data stonden, heb ik een maand teveel premie betaald. Een telefoontje en alles werd geregeld. Binnen no-time het teveelbetaalde geld terug op mijn rekening. Netjes hoor....

Innerchanges

Prettig en alles direct geregeld...

Hans.Blokker

geen ervaring...

Danny Smit

Goed, makkelijk via internet en mail...

j.m.wolbers

tot nu toe goed...

Voorwaarden

Voorwaarden woonhuisverzekering van WitGeld.nl