online verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering

  • Dekking voor het hele gezin
  • Huisdieren kosteloos meeverzekerd
  • Wereldwijde dekking
Bereken mijn premie

Meer info

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus heeft iedereen die deel uitmaakt van de maatschappij regelmatig te maken met schade. Met een aansprakelijkheidsverzekering verzekert u zich voor de juridische gevolgen van aansprakelijkstelling. Onder aansprakelijkheid verstaan we de verantwoordelijkheid voor de schade die iemand bij een ander aanricht.

De schade die wordt aangebracht, kan op de schuldige worden verhaald. De schadevergoeding kan worden verhaald op het huidige vermogen, maar eventueel ook op het toekomstige vermogen. Bijvoorbeeld een student is schuldig aan schade dat aangericht is aan een ander, maar heeft op het moment weinig vermogen. Als verwacht wordt dat de student in de toekomst veel geld gaat verdienen, kan de de eiser ook op een later tijdstip aanspraak maken op dit vermogen. Maar met een aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade gedekt en wordt uw vermogen niet aangesproken.

In Nederland was het vroeger verplicht om een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering (WA) te hebben. In 2007 is hier verandering in gekomen. Een autoverzekering heeft over het algemeen een aansprakelijkheidsdekking (WA dekking) en een casco dekking. De casco dekking geeft dekking aan het bezit van de verzekerde. De aansprakelijkheidsverzekering voor 2 soorten schades: materiële en immateriële schade.

Onder materiële schade verstaan we schade die is aangericht aan eigendommen van anderen. Immateriële schade komt aan bod als er doden of gewonden in het spel zijn. Dit zijn over het algemeen gevoelige en ingewikkelde situaties is tegenstelling tot materiële schade. Schade aan eigen spullen valt niet onder deze verzekering.

Dekking en voordelen

Heeft uw kind per ongeluk de bal door de ruit van de buurman geschoten? Of is het een ongeval met veel ernstigere gevolgen waardoor de ander niet alleen materiële schade heeft, maar ook zwaar lichamelijk letsel en/of inkomensderving heeft, dan kan het bedrag waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld hoog oplopen.

Met de aansprakelijkheidsverzekering van WitGeld bent u verzekert voor de kosten waarvoor u of uw gezinsleden aansprakelijk zijn. Hierbij gaat het niet alleen om schade aan eigendommen, maar ook immateriële schade en inkomensderving.

  • U bent tot wel € 2.500.000,- per gebeurtenis verzekerd.
  • Huisdieren zijn kosteloos meeverzekerd.
  • Als u vrijwilligers werk of een vriendendienst uitoefent en u brengt tijdens uw werk schade aan een ander aan, dan bent u hiervoor ook verzekert. Tenslotte bent u ook verzekert voor de schade die u aanbrengt met het gebruik van spullen van anderen.
  • U betaalt in alle gevallen geen eigen risico. Het eigen risico bestaat uit een vast bedrag dat uw betaalt bij juridische hulp. U krijgt dus nooit te maken met onverwachte kosten.
  • U kunt de verhuur van een 2e woning meeverzekeren.
  • De aansprakelijkheidsverzekering geldt wereldwijd, dus u hoeft geen nieuwe/andere verzerkering af te sluiten als u naar het buitenland gaat.

Artikelen

Klantbeoordelingen

lamber

gemakkelijk via internet na te kijken...

Bouwman

Verzekering pas afgesloten...

loe coninx

lekker makkelijk en duidelijke site...

Nel Noordzij

Redelijk, niet mijn favoriet van afhandelen...

Dirk van der Bij

Ik heb via de website een autoverzekering afgesloten....

D. Veenhoven

Verlagen premie autoverzekering...

Rosenthal

Ik ben tevreden met de communicatie van witgeld en de afhandelingen van zaken....

Mike

Eenvoudig om een verzekering af te sluiten...

Guido

Afsluiten auto verzekering...

arie

Nog geen ervaring, heb namelijk nog geen schades gereden. (Wilde ik graag ook zo houden! )...

Gietel

Via independer bij jullie ingeschreven...

mark

geslaagd met het vinden van een "vooralsnog" betrouwbare verzekeraar binnen het budget...

H,Mellaart

Snel en accuraat!...

Nico Westerhoven

De beste reisverzekering,met de meeste dekking,en de laagste premie,en gratis annuleringsverzekering. vertel het aan iedereen,heb al heel wat klanten voor u gemaakt....

Erik Fleur

Ik heb mailcontact gehad bij het afsluiten van 2 autoverzekeringen. Vooral de oplossing voor het 2e auto verhaal is prima bevallen. Top!...

Richard

Snel en goedkoop AVP af te sluiten....

yashar ligtermoet

best goed . bedankt voor de service...

H.Glijn

Heb al diverse verzekeringen lopen bij Witgeld. Afkloppend, nog niet en ervaring opgedaan met schadeafwikkeling (ik hou dat zo graag :) ) Bij vragen krijg ik snel contact bellend of per chat, altijd klantvriendelijk, snel en compleet. Ondanks de online verzekering krijg ik altijd het gevoel dat men mij direct wil helpen en adviseren. Merk geen ver...

Henk

Beste premie en voorwaarden....

Veenstra

Gewoon GOED...

Linda Vermue

Goed...

W.P. van Dam

Goed, kort en bondig....

Jager

2 autoverzekeringen via Witgeld...

Niels Borneman

Online afgesloten, één keer telefonisch overgesloten toen ik een andere auto kocht. Dus eigenlijk heel weinig contact gehad. Het oversluiten ging uitstekend....

J Klaver

direct to the point geen grote verhalen gewoon lage premies...

Metz

Nog geen...

Van den berg

Goed Duidelijk Vriendelijk aan de telefoon...

Peter

Uitstekend...

Helma Kuijper

Doordat de schadevrije jaren nog niet op Roy data stonden, heb ik een maand teveel premie betaald. Een telefoontje en alles werd geregeld. Binnen no-time het teveelbetaalde geld terug op mijn rekening. Netjes hoor....

Innerchanges

Prettig en alles direct geregeld...

Hans.Blokker

geen ervaring...

Danny Smit

Goed, makkelijk via internet en mail...

j.m.wolbers

tot nu toe goed...