online verzekeringen

Rechtsbijstandverzekering

 • Altijd jurisch advies
 • Zeer uitgebreide dekking
 • Voor bijna alle juridische geschillen
Bereken mijn premie

Meer info

Al jaren last van een burenruzie die maar niet lijkt op te houden of heeft de aannemer niet de tuin aangelegd die u had afgesproken? U komt er persoonlijk niet uit met de buurman, maar is er gerechtelijk gezien wel een oplossing te vinden? Welke acties kunt u ondernemen tegen de aannemer? De oplossing is een rechtsbijstandsverzekering.

Er zijn talloze situaties denkbaar waarin onenigheid tussen mensen kan ontstaan over welke partij in zijn recht staat. In een dergelijke situatie raakt bijna iedereen wel eens verzeild en dan is juridisch advies of hulp bij het aanspannen van een rechtzaak voor de meeste mensen zeer wenselijk. Daarvoor wordt dan de rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld.

Met een rechtsbijstandsverzekering bent u verzekert tegen de kosten waarmee u te maken kunt krijgen bij juridische procedures over meningsverschillen en/of conflicten. Wat houdt een rechtsbijstand in? Een rechtsbijstandsverzekering houdt in: het behartigen van de juridische belangen voor de verzekerde die in een geschil betrokken is geraakt.

Dekking

 • U wordt geadviseerd over uw rechtspositie en over de mogelijkheden om uw gewenste resultaat te behalen.
 • Er wordt voor u aanspraak gemaakt op een eventuele toekomende vordering.
 • Door de rechtsbijstand wordt er verweer gevoerd tegen een ingestelde vordering die tegen u aangevraagd is.
 • De rechtsbijstand dient of verdedigt namens u verzoek- en bezwaarschriften.
 • Daarnaast worden vonnissen, beschikkingen of arbitrale uitspraken ten uitvoer gelegd.
 • De kosten van een rechtsbijstand worden vergoed of voorgeschoten die voortvloeien uit de eerder genoemde activiteiten.

Met een rechtsbijstandverzekering van WitGeld voorkomt u onnodige kosten, omdat Witgeld een zeer uitgebreide dekking biedt voor bijna alle soorten juridische geschillen. De rechtsbijstandverzekering behartigd al uw belangen die aangegeven staan onder het kopje ‘rechtsbijstandverzekering’. U kunt uw rechtsbijstandverzekering aanpassen aan uw persoonlijke situatie.

 • U verzekert alleen uzelf
 • U verzekert twee personen. Bijvoorbeeld u en uw partner of u en een kind
 • U verzekert uw hele gezin

U betaalt nooit eigen risico. U krijgt dus nooit te maken met onverwachte kosten. Met de rechtsbijstandverzekering heeft u een standaard basisdekking tijdens verkeersdeelname tijdens maatschappelijk verkeer. Met de rechtsbijstandverzekering van WitGeld kiest u zelf wat u gedekt wilt hebben, woonhuisgeschillen en/of verkeersgeschillen.

Woonhuisgeschillen

Heeft u problemen met uw buren en komt u er niet persoonlijk uit? U kunt met de rechtsbijstandverzekering advies en hulp inroepen van een expert.

 • De buurman wilt een tuinhuis laten bouwen, maar u bent het niet eens met de hoogte daarvan
 • U heeft ruzie gekregen met uw broer of zus over de erfenis van uw ouders
 • De huishuis verhoogt de huur en u bent het niet eens met de hogere huur

Verkeergeschillen

Bent u betrokken geweest bij een ongeluk? U bent niet de schuldenaar aan het ongeval en wilt de schade verhalen op de andere persoon. U kunt met de rechtsbijstandverzekering advies en hulp inroepen van een expert.

Klantbeoordelingen

lamber

gemakkelijk via internet na te kijken...

Bouwman

Verzekering pas afgesloten...

loe coninx

lekker makkelijk en duidelijke site...

Nel Noordzij

Redelijk, niet mijn favoriet van afhandelen...

Dirk van der Bij

Ik heb via de website een autoverzekering afgesloten....

D. Veenhoven

Verlagen premie autoverzekering...

Rosenthal

Ik ben tevreden met de communicatie van witgeld en de afhandelingen van zaken....

Mike

Eenvoudig om een verzekering af te sluiten...

Guido

Afsluiten auto verzekering...

arie

Nog geen ervaring, heb namelijk nog geen schades gereden. (Wilde ik graag ook zo houden! )...

Gietel

Via independer bij jullie ingeschreven...

mark

geslaagd met het vinden van een "vooralsnog" betrouwbare verzekeraar binnen het budget...

H,Mellaart

Snel en accuraat!...

Nico Westerhoven

De beste reisverzekering,met de meeste dekking,en de laagste premie,en gratis annuleringsverzekering. vertel het aan iedereen,heb al heel wat klanten voor u gemaakt....

Erik Fleur

Ik heb mailcontact gehad bij het afsluiten van 2 autoverzekeringen. Vooral de oplossing voor het 2e auto verhaal is prima bevallen. Top!...

Richard

Snel en goedkoop AVP af te sluiten....

yashar ligtermoet

best goed . bedankt voor de service...

H.Glijn

Heb al diverse verzekeringen lopen bij Witgeld. Afkloppend, nog niet en ervaring opgedaan met schadeafwikkeling (ik hou dat zo graag :) ) Bij vragen krijg ik snel contact bellend of per chat, altijd klantvriendelijk, snel en compleet. Ondanks de online verzekering krijg ik altijd het gevoel dat men mij direct wil helpen en adviseren. Merk geen ver...

Henk

Beste premie en voorwaarden....

Veenstra

Gewoon GOED...

Linda Vermue

Goed...

W.P. van Dam

Goed, kort en bondig....

Jager

2 autoverzekeringen via Witgeld...

Niels Borneman

Online afgesloten, één keer telefonisch overgesloten toen ik een andere auto kocht. Dus eigenlijk heel weinig contact gehad. Het oversluiten ging uitstekend....

J Klaver

direct to the point geen grote verhalen gewoon lage premies...

Metz

Nog geen...

Van den berg

Goed Duidelijk Vriendelijk aan de telefoon...

Peter

Uitstekend...

Helma Kuijper

Doordat de schadevrije jaren nog niet op Roy data stonden, heb ik een maand teveel premie betaald. Een telefoontje en alles werd geregeld. Binnen no-time het teveelbetaalde geld terug op mijn rekening. Netjes hoor....

Innerchanges

Prettig en alles direct geregeld...

Hans.Blokker

geen ervaring...

Danny Smit

Goed, makkelijk via internet en mail...

j.m.wolbers

tot nu toe goed...

Veelgestelde vragen

Ja, u heeft geen dekking voor een geschil wanneer deze is ontstaan binnen 3 maanden na de ingangsdatum van de verzekering. Bij een arbeidsconflict geldt een termijn van 6 maanden en voor onteigening zelfs 12 maanden. Indien u direct voorafgaand aan de ingangsdatum van de verzekering bij een andere verzekeraar een verzekering heeft gehad met dezelfde dekking, geldt er geen wachttijd.

Voor juridisch advies moet u inloggen op www.witgeld.nl. In uw persoonlijke dossier kunt een schade melden onder ‘schade’. Kiest u eerst voor uw juiste polis, de rechtsbijstandverzekering. Bij ‘omschrijving’ geeft u een korte omschrijving van het geschil. Na het melden van de schade zal de schade expert de zaak in behandeling nemen.

Ja, een auto van de zaak kan ook voor privé worden gebruikt. Als er tijdens privégebruik van de auto (letsel)schade ontstaat, kan de rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. De verzekering geeft daarbij ook dekking bij het verhalen van schade aan andere motorrijtuigen.

Voorwaarden

Rechtsbijstandverzekering WitGeld